Policisté ze speciální pořádkové jednotky byli krátce před půlnocí povoláni spolu s policisty dopravního inspektorátu Frýdek-Místek na místo dopravní nehody osobního motorového vozidla a vlaku.

„Nehoda se stala na nechráněném železničním přejezdu ve Frýdku-Místku na ulici Nádražní nedaleko vlakového nádraží. Řidič, ročník 1999, osobního motorového vozidla Škoda Octavia měl vjet na nechráněný železniční přejezd v době, kdy byla na zabezpečovacím zařízení dávána výstraha přerušovanými červenými světly doplněna o zvukové výstražné znamení,“ uvedla Karolína Bělunková, policejní mluvčí.

Železniční přejezd na ulici Nádražní poblíž haly Polárka bude chráněn závorami.
Železniční přejezd u Polárky ve Frýdku-Místku bude konečně bezpečnější

Dopravní nehoda na železničním přejezdu v ulici Nádražní ve Frýdku-Místku.Zdroj: PČRVlak jedoucí ze směru Ostrava na Český Těšín narazil do přední části osobního motorového vozidla, čímž bylo vozidlo nárazem odhozeno na přilehlý chodník a svou zadní částí narazilo do přejezdového zabezpečovacího zařízení, které bylo nárazem zničeno.

„Řidič vozidla a jeho spolujezdkyně utrpěli lehká zranění, se kterými byli převezeni k následnému ošetření. Ve vlaku cestovalo 12 osob, nikdo z nich neměl být zraněn,“ dodala mluvčí.

Policisté navíc na místě museli mimo tuto vážnou dopravní nehodu řešit výtržnost jednoho kolemjdoucího podnapilého muže.

Mosty u Jablunkova. Ilustrační snímek. Poslední adventní neděle v roce 2019.
Mosty u Jablunkova zůstanou Mosty u Jablunkova. Lidé odmítli změnu názvu!

„Muž bezdůvodně nejen že policisty ze speciální pořádkové jednotky slovně urážel a bránil v zajišťování místa nehody, dokonce jednoho z nich měl také fyzicky napadnout. Čtyřiadvacetiletý muž skončil v poutech a následně na protialkoholní záchytné stanici, kde mu bylo detekováno 2,6 promile alkoholu v dechu,“ dodala policejní mluvčí.

Nyní mu hrozí za trestné činy výtržnictví a násilí na úřední osobě trest odnětí svobody až na 4 roky. Okolnosti a příčiny dopravní nehody policisté zjišťují.