Cenu „za propagaci města Třince v celostátním i mezinárodním měřítku související s činností Komplexního kardiovaskulárního centra" převzal z rukou starostky Třince Věry Palkovské ředitel nemocnice Karel Lukeš. „O záchraně života rozhoduje kvalitní a včasná pomoc, proto si velmi vážíme toho, že v našem městě působí taková špičková nemocnice. Zároveň nás těší vědomí, že máme v blízkosti specializované pracoviště, na které se můžeme plně spolehnout," uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

Cena města může být udělena osobnostem a organizacím, které mimořádným způsobem ovlivnily veřejné dění ve městě, případně se významně zasloužily o propagaci města Třince v celostátním nebo mezinárodním měřítku v oblasti kultury, výchovy a vzdělávání, sociální a zdravotní, v oblasti sportu, podnikání, péče o životní prostředí a v dalších oblastech veřejného života.

Po řadě významných osobností z kulturně společenské a sportovní oblasti je Nemocnice Podlesí druhou společností, která se může pyšnit Cenou města Třince. V roce 2011 získaly toto ocenění Třinecké železárny.

Vysoce specializované pracoviště Nemocnice Podlesí, orientující se především na problematiku kardiovaskulárních onemocnění, už od roku 1993 významně přispívá k dobrému jménu města Třinec v celé republice i v zahraničí. V současnosti je největším kardiocentrem v ČR v oblasti katetrizační léčby srdečních chlopní. Patří mezi nejkvalitnější zařízení tohoto typu v České republice a ve střední Evropě. Náleží mu statut „Komplexní kardiovaskulární centrum", čímž patří do sítě jedenácti takovýchto center jmenovaných Ministerstvem zdravotnictví ČR. Úspěšně obhajuje akreditační šetření národní akreditační komise s potvrzením bezpečnosti a kvality poskytovaných služeb, opakovaně se také umisťuje na předních místech hodnocení spokojenosti pacientů mezi ostatními zdravotnickými zařízeními v republice. Nemocnice Podlesí disponuje týmem odborníků patřících ke špičce ve svých oborech v ČR i Evropě, kardiovaskulární centrum je vybaveno nejmodernější přístrojovou technikou a moderními operačními sály. Vynikající léčebné výsledky i vstřícný a ohleduplný přístup lékařů, sester a dalších zaměstnanců zviditelňují nejen nemocnici, ale i město Třinec.