VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nemocnice Třinec pořádala jedenáctý ročník Edukačních dnů pro zaměstnance

Edukační dny to je název dnes již tradiční vzdělávací akce, kterou zorganizovala Nemocnice Třinec pro své zaměstnance. Letos se konal již 11. ročník.

24.4.2018
SDÍLEJ:

Nemocnice Třinec pořádala jedenáctý ročník Edukačních dnů pro zaměstnance.Foto: Deník / Kubiesová Klára

Cílem projektu je profesionální přístup k pacientům a zkvalitnění ošetřovatelské péče. Během dvou dnů si mohli zdravotníci zdokonalit některé postupy, které při své práci používají.

Přestože některé z vykonávaných zdravotnických úkonů pro ně nejsou každodenní rutinou, musí je bezchybně zvládat.

„V programu celé akce byla mezi jinými správná hygiena rukou a následná péče o pokožku rukou, která je významnou součástí v boji s mikrobiálními infekcemi přenášenými rukama. K dispozici bylo i zařízení, které okamžitě odhalí i to nejmenší pochybení při nedodržení hygieny rukou,“ řekla mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková.

Zvýšená pozornost byla věnována i pádům a zvedání pacientů ze země. Zaměstnanci si mohli prakticky vyzkoušet, jak reagovat v takovém případě a jaké použít úchopy, aniž by si sami způsobili problémy se zády.

„Dalším tématem byla neodkladná resuscitace, což je soubor jednoduchých a logicky na sebe navazujících postupů, které slouží k neprodlenému obnovení dodávky okysličené krve do mozku. Hlavním faktorem úspěchu je rychlost zahájení a účinnost provedení resuscitace. Na cvičném modelu si zdravotníci mohli ověřit své znalosti,“ dodala Sikorová Nožková.

O správném odběru biologického materiálu informovalo další stanoviště, edukovalo se v podávání transfuzních přípravků.

„Vzdělávat se a prohlubovat své vědomosti přišlo letos více než 300 zdravotníků z různých oborů. Všem školitelům, kteří se zhostili svých úkolů na výbornou, děkujeme,“ sdělila náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Halina Musiolová.

Autor: Klára Kubiesová

24.4.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Cukrář, moučníkář 17 700 Kč

Šéfcukráři ŠÉFCUKRÁŘ/-KA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 17700 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Aktualizace 23. 5. 2018, 27. 4. 2018, 16. 3. 2018, 5. 2. 2018, 15. 1. 2018, Požadujeme - vyučení v oboru cukrář/-ka, praxe v cukrářské výrobě, zájem o cukrářský obor podmínkou, potravinářský průkaz, cit pro detail, manuální zručnost, schopnost vedení týmu., Náplň práce - výroba dortů a dezertů, evidence spotřeby surovin dle stanovených receptur, vedení týmu, péče o tým a plánování směn, zajištění hladkého průběhu výroby. , Životopis zaslat na e-mailovou adresu: info@cakeartrinec.cz, Pracoviště: Třinec. Pracoviště: Cake art s.r.o. - pracoviště, Výstavní, č.p. 1086, 739 61 Třinec 1. Informace: Roman Staszko, .

Gastronomie - Gastronomie Pomocníci v kuchyni 13 400 Kč

Pomocníci v kuchyni POMOCNÍK-CE V KUCHYNI. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13400 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: C04 z:23/5/2018 , Pouze ranní směny, pondělí až pátek. Podrobnější informace týkající se konkrétní práce ve stravovacím provoze budou sděleny přímo zájemcům., Kontakt telefonicky 06.00-14.00 hod, e-mailem viz výše.. Pracoviště: Scolarest - zařízení školního strav. s.r.o. - fno, Nám. T. G. Masaryka, č.p. 1260, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí. Informace: Alena Černiáková, +420 731 438 493.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 18 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři KUCHAŘ/KA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: C04 z:17/1/2018 a:23/5/2018, Pracovní doba krátký/dlouhý týden. Práce vhodná i pro absolventy - zaučíme., Požadujeme:, - flexibilitu, samostatnost, pečlivost, důslednost, smysl pro pořádek a čistotu, Nabízíme:, - stravování, možnost ubytování na směnách, po zaučení pracovní poměr na dobu neurčitou, Dopravní dostupnost:, - hotel se nachází přímo na náměstí u zastávky autobusu, vlak 5 min chůze, Kontakt telefonicky, e-mailem viz výše.. Pracoviště: Prosper hotelové služby s.r.o. - hotel prosper čeladná, 739 12 Čeladná. Informace: Tomáš Krejčí, +420 736 411 307.

Výroba - Výroba Seřizovači 24 000 Kč

Seřizovači a obsluha obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) OBRÁBĚČ KOVŮ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: C04 a:23/5/2018, Náplň práce: obrábění kovů na klasickém soustruhu a horizontce dle výkresové dokumentace pro stálého zahraničního partnera., Možnost práce v HPP plném i na DPP., Kontakt telefonicky (6-14:00 hod.), e-mailem, osobně (po-pá 6-14:00 hod.) uveden viz výše.. Pracoviště: Dlobis, s.r.o. - metylovice (směr pržno), 739 49 Metylovice. Informace: Libor Dlouhý, +420 608 404 019.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tabule informuje řidiče o volných parkovacích místech.

Třinec testuje inovativní parkovací systém

Zeleň v obcích. Ilustrační foto.
28

Nejzelenější města Česka? Lesů a luk si užijí především obyvatelé v příhraničí

Přepisování dějin a honičky na Pardubicku a Porta v novém hávu: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 22. až 23. května 2018.

Konečně! Stavba obchvatu začíná, zatím ale jen část

Desetitisíce vozidel denně projíždějí přes Frýdek-Místek. V roce 2022 by si ale měli obyvatelé města konečně oddychnout. Dopravně přetíženému centru uleví obchvat města, který se v pondělí slavnostně začal stavět.

Oceláře letos čeká Spengler Cup

Nejstarší jednorázový hokejový turnaj světa - Spengler Cup - bude mít letos českou stopu. Na 92. ročník prestižního turnaje v Davosu se totiž letos vydají také třinečtí Oceláři!

Letečtí záchranáři zasahovali u zraněného cyklisty

Vážné zranění utrpěl cyklista, který se v úterý zranil při vyjížďce v Beskydech. Letěl pro něj záchranářský vrtulník.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT