Po novém obchvatu Třince mohou řidiči jezdit už týden. Ohlasy jsou na něj většinou pozitivní.

V obci Střítež si lidé zatím na obchvat zvykají. „Zatím pouze víme, že je větší doprava, protože se nejezdí přes Těšín. Na reakce lidí a nějaké hodnocení si ještě budeme muset počkat,“ řekl starosta obce Střítež Miroslav Jaworek.

Stejně to vidí v Oldřichovicích. Podle předsedy osadního výboru Oldřichovice Mariana Plucnara je na hodnocení ještě příliš brzy.

V Neborech jsou občané spokojení. Pouze je zneklidňuje třetí část obchvatu. „Já to vidím tak, že došlo ke zlepšení. Lidé se musí naučit, že se ještě sem tam vyskytne na staré cestě nějaký kamion. Nová cesta je vynikající, jezdí se po ní skvěle a stará cesta se díky ní uvolnila. Lidé jsou spokojení. Kritizují ovšem úsek Nebory – Třanovice, protože v podstatě pořádně neví, co je příčinou prodloužení, proč také není hotová. Výstavba třetího úseku je velice nutná,“ vysvětlil předseda osadního výboru Nebory Adolf Bolek.

Obyvatelé Ropice obchvat příliš neovlivnil. Nyní zde sice mají nárůst osobních automobilů, ale ten je zapříčiněn rekonstrukcí silnice II/468 v Třinci.

Na sociálních sítích si lidé vychvalují například dopravu po třetí hodině odpoledne v Neborech U Sojky, která je nulová. Ještě donedávna tomu bylo jinak. Chválí si taky ušetřený čas. Výjezd z nové cesty směrem na Ropici a Frýdek-Místek ovšem vidí jako mínus. Během největší dopravní špičky se zde tvoří velké kolony.

Zhotovitel třetího úseku stavby je již vybrán, nyní se řeší čtyři stavební povolení.

Ilustrační foto
Doutníky dávno nejsou jen požitkem, mnozí kuřáci z nich raději balí cigarety