Většina restaurací ve městě nabízí v ceně menu také polévku. Běžná je situace, kdy si zájemci můžou vybrat z několika různě drahých jídel. Zatímco cena hlavně bezmasých obědů se leckde drží pod stokorunovou hranicí, za jiné pokrmy si musí hosté připlatit.

K nejlevnějším podnikům nabízejícím polední menu se ve Frýdku-Místku řadí například restaurace v penzionu Hrad. Levnější varianta jídla stojí 89 korun, dražší 95 korun. Kdo je ochoten zaplatit o pár korun více, získá podstatně širší možnosti výběru. V hotelu Richtr stojí denní menu od 98 do 128 korun, hosté mají na výběr ze šesti jídel, v restauraci U Mámy vyjde oběd v základní variantě na 95 nebo 105 korun, návštěvníci restaurace Carbon si na oběd musí připravit 120 až 130 korun.

Podobné ceny obědů jako ve Frýdku-Místku jsou i v dalších městech v regionu. Například v pizzerii Alfredo v Třinci zaplatí lidé za obědové menu 89 až 109 korun v závislosti na vybraném jídle, Cafe bar a restaurant Arcade nabízí základní obědové menu obvykle za 118 korun, hosté ale mají možnost vybrat si i z dražších variant.

Ceny menu v MSK.

O pár korun levnější než ve městě bývají obědová menu ve vesnicích. Zámecká krčma v Paskově láká na oběd za 79 nebo 85 korun, restaurace U Čápů v Žabni nabízí nejlevnější menu za 85 korun, dražší vyjdou na 95 a 99 korun, velmi podobné ceny jsou i v restauraci Huťařství v Kunčicích pod Ondřejníkem. V Čeladné v hotelu Prosper stojí levnější varianta menu 95 korun a dražší 145 korun. Na růst cen a útrat reagují i firmy. Hodnota stravenek, které nabízí, se zvýšila na obvyklých sto korun.