Například na Lysé hoře napadlo v pátek a pak v noci na sobotu čtvrt metru sněhu, celkem tak sněhová pokrývka měřila letos rekordních 72 centimetrů. Po nočním silném větru se v neděli ve vrcholové části komunikace vytvořily jeden a půl metru vysoké závěje, které bránily běžkařům a turistům v přístupu na vrchol, díky rolbě se ale vše odstranilo a upravilo. Běžkaři si tak mohli užít strojově upravené trasy.

V pondělí ráno už ale podle měření meteorologů klesla výška sněhová peřiny na 54 centimetrů, v noci vystoupala teplota až na 3,9 stupně Celsia. Stejně jako místa v nížinách se navíc Lysá hora potýká se silným nárazovým větrem. V nárazech dosahuje patnácti metrů za vteřinu.

Vydatné srážky výrazně zvýšily hladiny přehrad v nádrži. Podle údajů Povodí Odry stoupla hladina vodní nádrže Šance od minulého úterý do dnešního rána o 230 centimetrů, razantní zvýšení hlásí také Žermanická přehrada, kde je hladina výše o dva a půl metru než před týdnem. Množství vody se zvýšilo také v poloprázdné nádrži Olešná, hladina stoupla v týdenním srovnání zhruba o tři čtvrtě metru.