Utkání za sebou mají například mladé volejbalistky, svou hbitost předvedli hráči badmintonu a stolního tenisu. Jedním z organizátorů je také klub stolního tenisu TTC Frýdlant.

„Rádi bychom umožnili lidem, kteří se běžně na sportovní utkání nedostanou, nebo se něčeho obávají, aby si to právě zde mohli vyzkoušet. Je to sportovní klání pro neregistrované, pro každého, kdo se chce věnovat aktivnímu odpočinku, a odskočit si tak případně od svých problémů, které řeší. Nejde ani tak o výsledky, jako se pobavit a těšit se na další ročník," vysvětlil šéf klubu Ivo Vantuch, který pečlivě do tabulek zaznamenával výhry i prohry účastníků.

Za badmintonovou sítí si údery raketou vyzkoušely maminky s dětmi, padesátníci, místní i z okolních obcí. Vystřídali se všichni.

„Byl jsem si to tady poprvé zkusit už vloni a moc se mi to líbilo. Badminton hraji rekreačně zhruba čtyři roky," ochotně sdělil Pavel Michajlov z Ostravy, který, jak dodal, často a rád do Beskyd jezdí. „Vlastně jsem si jen odskočil z chaty, kterou mám kousek odsud," vysvětlil.

Přátelská atmosféra panovala také o patro níž, ve fitness centru Jiřího Pěgříma. Zde se sjeli borci rozhodnuti se utkat o titul Nejsilnějšího muže. Předvedli se v silovém trojboji – mrtvý tah, shyby na hrazdě, tlak v leže. A jak se i později ukázalo, ne vždy musí nutně zabodovat ten, kdo je majitelem největší svalové hmoty.

Zatímco v hale Sport se oháněli pálkami a činkami, v nedaleké Kotelně si dali sraz milovníci hry petanque. Obsadili venkovní travnatou plochu, kde ve vyznačených pásech vrhali kovové koule. Oblíbenou francouzskou hru si ani letos nenechala ujít jedenáctiletá Jana Pešatová. „Na tuto akci chodím každý rok. Stejné koule mám i doma, kde trénuji společně s kamarádkou," prozradila dívenka. „Lépe se mi hraje na pískovém povrchu, tráva se přece jen pohybuje a navíc je dlouhá," hodnotila trať po svém výkonu.

Frýdlantské sportovní hry končí 23. června, a to nočním výplazem na Lysou horu. Do té doby si však ještě mohou přijít vyhrát poháry hráči squashe, beach volejbalu, fotbalisté či tenisté. Připraveno je také půlnoční koupání v bazénu. Na své si zcela jistě přijdou i příznivci motocyklů, kdy v Čeladné 16. června proběhne 9. ročník motocyklové soutěže Enduro O pohár Lysé hory.