Původní sídlo Národní záložny místecké z roku 1888 totiž v sobě stále nese ducha Moravia Banky založené v roce 1992 s velkými nadějemi a zkrachované s patrně ještě větší ostudou v roce 1999. Objekt je nyní po letech chátrání už městský a sloužit bude ke kulturním účelům.

Vodní nádrž Šance v údolí Beskyd, 22. května 2022, Staré Hamry
OBRAZEM: Český Yellowstone? Opomíjený kout Beskyd nabízí tyto kouzelné výhledy

Ve vstupní hale s částečně reprezentativním vzhledem peněžního ústavu má své snímky místní umělec Lukáš Horký, kterého svého času žádali frýdecko-místečtí symfonici: „Lukáši, a nechtěl bys nám někdy udělat plakát?“ Právě tak se nakonec jmenuje kolekce fotek hudebníků, k vidění je do čtvrtku 26. května.

Český národní registr dárců dřeně a Nadace pro transplantace kostní dřeně ocenily v pátek 22. dubna 2022 dárce kostní dřeně za rok 2021. Na snímku jeden z oceněných, Jan Smělík z Lučiny na Frýdecko-Místecku.
Hrdinové! Mezi oceněnými dárci kostní dřeně v Česku jsou i tři muži z regionu

Komu ale unikne, nemusí si zoufat, do bývalé Moravia Banky zve Kultura F≈M opět už ve středu 1. června, kdy se tu koná vernisáž výstavy Beskydské múzy. Malby nejen vodopádů a fauny představí Sylva Firlová a Ludmila Janech Sojková. Záložna má otevřeno od středy do neděle od 15 do 18 hodin, vstup je zdarma.