„Vývoj na trhu potvrdil, že rozhodnutí postavit tělocvičnu bylo správné. Dnes bychom ji vysoutěžili za zcela jiné, vyšší ceny. Se zhotovitelem jsme byli velmi spokojeni,“ řekla starostka Lenka Husarová. Také pedagogové, zástupci sportovních oddílů a návštěvníci neskrývali svou radost, že má obec k dispozici moderní zázemí pro sportovní a společenské aktivity. Škola pro více než 400 žáků dosud využívala původní tělocvičnu z roku 1926.

První říjnový týden roku 2022 se v Těšíně koná 31. ročník divadelního festivalu Bez hranic. Promosnímky.
Divadelní festival Bez hranic nabídne v Těšíně atraktivní představení

Stavba trvala necelých 16 měsíců a byla technicky poměrně náročná. „S ohledem na složitý terén jsme museli odtěžit obrovské množství zeminy a založit stavbu na 62 pilotech až do hloubky osm a půl metru. Stejně náročná byla montáž prefabrikovaných vazníků. Každý z nich měl na délku neskutečných 32 metrů a vážil 40 tun,“ uvedl stavbyvedoucí společností IPS Třinec Jiří Votoček.

Objekt je multifunkční s bezbariérovým užíváním, obě patra propojil výtah přizpůsobený pro zdravotně postižené. Veřejnosti je kromě velké tělocvičny určena malá cvičební místnost s posilovnou, sauna s ohřívárnou, sprchami, odpočívárnou, které obec dodatečně vybaví.

Tuningové závody ZapalTo! Race the Streets, Český Těšín, 3. září 2022.
FOTO: Ulice Českého Těšína ovládl tuningový závod, auta i motorky bavily davy

V budově jsou také prostory pro čítárnu a bufet. Při hezkém počasí návštěvníci využijí i venkovní zastřešený balkon. Foyer a čítárna mají sloužit k pořádání výstav nebo společenských událostí.

Moderní objekt již škola využívá pro hodiny tělocviku a volnočasové aktivity školní družiny. Bude sloužit také pro pořádání sportovních turnajů. Půdorysné rozměry dovolují hrát na regulérním hřišti všechny míčové sporty. Tribuna nabízí sedadla pro stovku diváků.

Objekt doplňuje beachvolejbalové hřiště a nové parkoviště, které obec vybavila dobíjecí stanicí pro elektrokola.