„Bylo to úžasné! Atmosféra, diváci, country písně, dobové oblečení. Jednou za rok máme tu příležitost si zahrát v historickém vlaku, a vždycky se na to všichni těšíme," popsal Miroslav Slivoník, který společně s country kapelou Gruši zpříjemňoval cestujícím už tak nostalgickou jízdu.

Stejně nadšena byla také Šárka Slavíčková z Frýdku-Místku. „Krásný výhled, krásná společnost, výborná hudba i atmosféra. A hlavně smrad ze staré lokomotivy. To není vlastně smrad, to je vůně!"

Zatímco si někteří ještě po příjezdu s chutí notovali s kapelou přímo na perónu, ostatní se vydali na pouť na nedaleké hřiště, nebo na dvoukilometrový výšlap do Penzionu Sluníčko.

„Právě dnes oficiálně otvíráme letní areál koupaliště a rádi bychom, aby se tak stalo tradicí. Po květnovém Reji čarodějnic by to byla další z akcí, kdy by návštěvníci mohli využít vstupu zdarma," informovala Dagmar Horáková, manažerka penzionu.

„Zároveň poprvé pořádáme i dětský den, kdy je program připraven tak, aby se zabavily nejen děti, ale i dospělí," dodala.

Že se do areálu vypravilo v ten den hned několik stovek lidí, ji vůbec nezaskočilo. „Zrovna před hodinou jsme si to ověřovali, přijelo šest plných vagonů. Věřím, že jsme připraveni. Důležité je, že neprší a dokonce po deštivém dni svítí sluníčko," usmívala se manažerka.

„Jsme tady hlavně kvůli dětem, které se už těší na hry a soutěže. My se samozřejmě k zábavě přidáme a budeme jim fandit," řekla Lenka Zátopková z Nové vsi. Společně s členy rodiny ohlíželi bazén a testovali teplotu vody.

I přesto, že se ještě v sobotu do venkovního bazénu nikdo nemohl ponořit, nikomu to nevadilo. Program byl pestrý. Děti soutěžily, nechyběly ukázky tradičních řemesel a k poslechu hrály kapely, jako například Šubaduba band, revivalová skupina Michal Tučný či frýdecká folková formace Kajkery.

Komu se nepodařilo navštívit Penzion Sluníčko o víkendu, může se přijít podívat kterýkoliv jiný den. V areálu kromě příjemné obsluhy čeká na hosty nový nerezový whirpool a nerezové brouzdaliště.

K novinkám patří také půjčovna lehce ovladatelné elektrické dvoukolky segway, která udržuje samostatně rovnováhu a funguje v každém terénu.