V prostorách Muzea Beskyd můžou lidé od čtvrtka navštívit netradiční výstavu Přijďte na zabijačku, na které uvidí, jak probíhala tradiční zabíjačka, co všechno se při ní dá zužitkovat a jakým způsobem výrobky vznikají.

V sobotu navíc na prvním nádvoří zámku mohli zájemci v praxi ochutnat rozličné zabijačkové výrobky, konal se tam totiž malý trh.

Společně s výstavou o zabijačce připravilo Muzeum Beskyd také výstavu s názvem A něco sladkého, která nahlíží do kuchyní našich předků.

Návštěvníci si mohou prohlédnout dnes už zapomenuté cukrářské nástroje nebo formy. Dozví se něco o vývoji cukrářského řemesla, o kostce cukru, o historii čokolády, perníku a dalších laskomin.

Na dobových reklamách a fotografiích zavzpomínají na známé i dnes již zapomenuté cukrárny a prodejny ve Frýdku i Místku.