„Proto žádáme rodiče, kteří mají zájem se zúčastnit se svými dětmi slavnostního obřadu vítání občánků, aby se nám sami přihlásili. Přihlašování probíhá po celý rok. Akce je určena všem novorozeňatům do jednoho roku s trvalým bydlištěm v Jablunkově, tedy i těm dětem, které se narodily jinde, ale mají ve městě trvalý pobyt," uvedl Petr Gawlas s tím, že zároveň žádá o informace, které se týkají jubilantů.

„Tradičně jsme všem Jablunkovanům, kteří oslavili 60, 65, 70 a 75 let, zasílali blahopřání. Občanům města, kteří dovršili 80, 85, 90 až 100 a více let, byla v rámci osobní návštěvy člena vedení města a komise pro občanské záležitosti předána gratulace a dárkový balíček," poznamenal.

Podle něj je nyní potřeba dopředu potvrdit, že o toto mají jubilanti či jejich nejbližší zájem. Zájemci se mohou hlásit písemně na odboru školství a kultury v Jablunkově, případně elektronickou poštou na e-mailové adrese: skolstvi@jablunkov.cz. Informace úřad poskytuje i telefonicky, a to na číslech 558 340 677 , 558 340 678.