Výstavbu oplocení započaly frýdecko-místecké technické služby 24. dubna, když vytyčily a zabetonovaly plotové sloupky. Na druhý den jich ale bylo šest vyvrácených a betonovat se muselo znovu. Zaměstnanci Technických služeb se nestačili divit ani třetí pracovní den, protože byl vyvrácen dokonce dvojnásobný počet sloupků. „Pracovníci našeho provozu Technická správa museli znovu ztvrdlý beton ze sloupků osekat a opět zabetonovat,“ popsal zbytečnou práci navíc předseda představenstva TS Jaromír Kohut.

I když vedení města apelovalo na městskou policii, aby si problémové lokality všímala, v úterý vandal řádil znovu. Tentokrát se zaměřil na teprve čtyři dny usazené plotové bloky, které byly nejen pokřiveny, ale také posunuty mimo výškovou osu. „Tentokrát již byla přivolána Policie ČR a společnost TS podala trestní oznámení na neznámého pachatele,“ pokračoval v upřesnění právního kroku Jaromír Kohut.

Ilustrační foto.
Bezdomovecké brlohy pomáhá řešit i sociální šatník

Hřiště na ulici M.Majerové je problémovou lokalitou delší dobu. V jeho okolí je rozházeno mnoho odpadků, vandalismus je zde častým jevem. „Zatímco město ve spolupráci s TS usiluje o zlepšení okolí dětských hřišť, najdou se mezi námi lidé, kteří si této práce neváží. Svým chováním vandalové ničí výsledky práce slušných lidí a poškozují prostředí kolem nás, čímž znepříjemňují atmosféru ve městě. A to je velká škoda,“ posteskl si Kohut.

Karel Dostál