Zastupitelé mimo jiné schválili personální složení výboru pro národnostní menšiny, který od listopadu vede Bohuslav Kokotek. Podle něj byli ke spolupráci přizváni nejen zástupci polské menšiny. „Přihlásil se i Svaz Němců Těšínského Slezska. Pokud to nevíte, tady ve městě žije mezi námi 61 německých rodin," konstatoval.

Nově je jasné i složení finančního výboru, jehož předsedou je opoziční zastupitel Miroslav Doseděl. Pro jeho návrh zvedlo ruku všech 32 zastupitelů. U kontrolního výboru, který řídí Miroslav Boublík, nastal zádrhel Zbigniew Chodura totiž po kolegovi vzkázal, že se práce v tomto výboru vzdává. Podle radnice to ale neoznámil písemně, takže zastupitelé schválili složení kontrolního výboru tak, jak bylo navrženo, tedy i s Chodurou. Toho však brzy nahradí pravděpodobně Karel Madzia.

Zastupitelé souhlasili i se vznikem osadního výboru v lokalitě Konská-Podlesí. „Je to na základě iniciativy občanského sdružení Třinecmísto pro život," zdůraznila starostka Věra Palkovská. Maximum je 11 členů. „Je nás zatím pět," naznačil za vznikající osadní výbor Oto Wrzecionko.

Na jednání došlo i na prezentaci společnosti, která ve městě zajišťuje MHD. Provozní ředitel firmy Armin Cieslar uvedl, že se pracuje i na zlepšení hygienického prostředí v autobusech. „Jako první dopravce v ČR zavádíme periodickou dezinfekci interiérů vozidel pomocí nového přístroje generátoru ozonu, který dokáže interiér vozidel profesionálně vydezinfikovat bez použití chemických čistidel," prohlásil Cieslar s tím, že „ozonátor" likviduje viry, bakterie, plísně a alergeny a neutralizuje zápachy. Ozonování v třineckých autobusech firma spustila ve středu. „Je to věc, která je nadstandard," pravil Armin Cieslar.