Ačkoli značnou část rozpočtu ukrojí výstavba haly Polárka, peněz se dočkají i jinde. Například odbor dopravy bude mít k dispozici 194 milionů korun, čtyři miliony z této sumy poputují na úpravy světelné signalizace U Rady na směrové signály. Křižovatka měla projít rekonstrukcí už letos, oprava estakády to ale zbrzdila.

Právě nad přesunem některých plánovaných investic na příští rok se podivovali zástupci opozice. „Hlavním důvodem zdržení je projektová příprava a dědické řízení," vysvětlil primátor města Michal Pobucký, který zmínil také transparentnost veřejných zakázek. Majetkové řízení komplikuje například plánovanou výstavbu parkoviště a úpravu prostor u hřbitova ve Skalici. Nejasnosti pozdržely také opravy v Rovenské ulici.

Jasno je naopak o nákladech na jiné akce. Další etapa revitalizace veřejných prostranství na Slezské si z městského rozpočtu vyžádá třiadvacet milionů korun. O šest milionů méně je potřeba na plánovanou rekonstrukci šaten za tribunou ve fotbalovém areálu Stovky. Nejen děti zanedlouho ocení nové hřiště v areálu rekreačního centra Olešná. Cena? Jedenáct milionů korun.

Mnohem větší obnos peněz potřebný na výstavbu hokejové haly poslali zastupitelé společnosti Sportplex, kterou vlastní město. „Teče tam tolik peněz, že na jednoho jednatele je jich příliš," nelíbí se opoziční zastupitelce Heleně Ruszové. Na pondělním zastupitelstvu navrhla, aby se Sportplex přeměnil v akciovou společnost. „Se změnou občanského zákoníku nás čeká velká debata. Do konce června musíme vyřešit všechny obchodní společnosti, aby byly v souladu s novým obchodním zákoníkem," poznamenal Michal Pobucký.

Peníze půjdou i na rekonstrukci střechy základní školy Petra Bezruče, konkrétně jde o tři miliony korun. O pět set tisíc více má spolknout rekonstrukce krovu a střešní krytiny Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé také nalili více peněz do některých fondů, z nichž jsou podporovány různé aktivity ve městě. Například fond životního prostředí si z 320 tisíc polepšil na rovný půlmilion. Hlavním zdrojem financování budou opět daňové příjmy, které tvoří devětasedmdesát procent celkových příjmů města.