Po úspěchu v minulém roce se rozhodli pořadatelé frýdecko-místeckého festivalu Pivopění festival rozšířit, a to nejen v počtu přítomných pivovarů, tak i co se týče hudebního doprovodu. Festival, který loni přilákal davy návštěvníků, vypukne v sobotu 5. srpna od půl druhé v areálu Slezanu ve Staroměstské ulici.

Podle náměstka primátora Pavla Machaly si přijdou na své všechny generace. „Od brzkého odpoledne až do pozdních večerních hodin se na pódiu vystřídají hudební kapely různých stylů i žánrů,“ popisuje Pavel Machala. Návštěvníci se mohou těšit například na Noisy Pots, kteří hrají elektronickou hudbu na hrnce a plechovky, nebo na litvínovského písničkáře Xaviera Baumaxu, který vystupoval s Lenkou Dusilovou či Martou Kubišovou. Dočkají se i milovníci psychedelic rocku. „Kapela Please the Trees je jednou z nejúspěšnějších českých kapel v zahraničí, který má za sebou čtyři americká turné,“ uvádí jeden z pořadatelů Lukáš Lebeda. Návštěvníci budou moci letos v atraktivním prostředí ochutnat pivo z více než dvaceti pivovarů.

Lokalita vybízí k odpočinku a poznání.
Naučná stezka s názvem Příroda na dotek sídliště vznikla v Třinci

Z těch známějších bude čepovat například Beskydský pivovárek, Pivovar Kohutka a Pivovar Koníček Vojkovice, těšit se zájemci mohou i na exotické producenty piva, jako jsou Řemeslný pivovar Nachmelená opice nebo Pivovar Létající Bezdomovec.

(ml)