Dopoledního programu a slavnostního přestřižení pásky v blízkosti čerpací stanice Shell v Třinci – Oldřichovicíc se v 9.30 hodin zúčastní nejvyšší představitelé Ministerstva dopravy ČR, Ředitelství silnic a dálnic, Státního fondu dopravní infrastruktury, Moravskoslezského kraje a další významní hosté.

Odpolední akce pro veřejnost začne na stejném místě ve 14 hodin vystoupením kapely Blaf. O půl hodiny později požehná nové stavbě biskup ostravsko-opavské diecéze František Václav Lobkowicz. Vystoupí zde také Markéta Konvičková a kapela Contiband.

Na řidiče silnice I/11 Nebory – Oldřichovice a Oldřichovice – Bystřice čeká několik omezení. „Dojde k převedení dopravy ze čtyřpruhu do dvou pruhů na jednom nebo dvou místech. Následně ale bude docházet k omezením na místech, kde budou v blízkosti vozovky probíhat dokončovací práce. V těch místech bude taky docházet ke snížení rychlosti. Přesnější informace nelze v současné době poskytnout,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic České republiky Nina Ledvinová.

Postupně se budou jednotlivá dopravní omezení odstraňovat.

Cyklověž v Třinci.
V Třinci byla otevřena první cyklověž v Moravskoslezském kraji