„Dříve jsme měli akci Hvězdy ve městě, chtěli jsme to ale posunout spíše do komornějšího prostředí a přidat něco nového. Pak jsme si uvědomili, kolik je ve Frýdku-Místku a jeho okolí regionálních pivovárků," popsala hlavní organizátorka Gabriela Skotnicová zrod nápadu na „pivní" akci.

Hned zpočátku bylo jasné, že nápad se návštěvníkům zamlouvá. U stánků s pivem se tvořily dlouhé fronty, čemuž nahrávaly i sobotní vysoké teploty. Někteří v sobě probudili soutěživého ducha a na jednom ze tří stolů si zahráli stolní fotbal.

Hudební program odstartovala kapela Slepí křováci, kterou vystřídal Mletý standard. Když nastoupila frýdecko-místecká rocková skupina Prouza, prostor před podiem se začal zaplňovat. Dále vystoupily kapely Echt! a Tony Ducháček & Garage. Večer zakončila legendární formace Sto zvířat, která i frýdecko-místeckým koncertem oslavila 25 let své existence.

„Kapely jsou dobré, mám rád tvrdší hudbu. Piv je tady velký výběr, škoda jen, že nemůžu pít," smál se pětatřicetiletý Petr Zimmermann z Frýdku-Místku. Kvůli výběru kapel přijel z Prostějova dvaapadesátiletý Karel Bednařík. „Hlavně kvůli kapelám Echt! a Tony Ducháček & Garage. To jsou skupiny, které tady moc nehrají. Líbí se mi velký výběr piv, stánky by ale mohly mít více desítek," nechal se slyšet Karel Bednařík.

Pořadatelé byli s návštěvností spokojení. „Myslím si, že počet návštěvníků poukazuje na to, že by akce u lidí mohla zabodovat," pochvalovala si Gabriela Skotnicová.

Akce byla součástí Beskydského Veseléta, které pořádá město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM. „Pivo k nám patří, tak jako víno k jižní Moravě. I my můžeme na oblíbeném nápoji vystavět zajímavou kulturní akci, která přiláká nejen místní, ale i turisty," řekl náměstek primátora Karel Deutscher.