„Záleží, jak nám budou zvýšeny pojistky. Samozřejmě se to může projevit na cenách výcviku," uvedl Tomáš Hrozek z frýdecko- -místecké autoškoly Jiskra. Podle něho by mělo povinné ručení zdražit o zhruba deset až patnáct procent.

„Máme několik aut a na většinu z nich běží ještě staré pojistky. Nové se budou řešit v průběhu příštího roku," prozradil majitel frýdlantské autoškoly Petr Rozehnal. Otazník tedy podle něj visí i nad cenou výcviku. „Může se také stát, že podraží pohonné hmoty," podotkl Petr Rozehnal, který si tak netroufl odhadnout, jestli uchazeči o řidičský průkaz zaplatí za výcvik více peněz.

„Povinné ručení bude stát o pět deset procent víc, to pro malé autoškoly není moc," poznamenala Jarmila Balonová z třinecké autoškoly Centrum. Počítá s tím, že zaplatí maximálně o několik stokorun více, což se do ceny výcviku nepromítne. „Nejsou to žádné horentní částky. My máme obyčejné povinné ručení, nezpůsobujeme žádné finančně náročné škody. Maximálně se občas ťukne blatník," konstatovala Jarmila Balonová. Někteří majitelé autoškol sice o plánovaném zdražování povinného ručení vědí, konkrétní čísla ale nemají k dispozici.