„Po preventivním opatření, které jsme směřovali k chodcům a bezpečí na přechodech v Třinci, jsme v úterý měli další akci. Ta však byla zaměřena už na samotné řidiče. V rámci krajské dopravně bezpečností akce policisté třineckého dopravního inspektorátu společně s kolegy z obvodního oddělení Hnojníku právě v této obci kontrolovali, jak jsou řidiči připraveni na blížící se zimu. Tu v těchto dnech povětrnostní podmínky ještě nepřipomínají, jenže většina šoférů již měla na zimní pneumatiky přezuto," sdělil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Měřením pomocí kalibrovaného a digitálního přístroje policisté zjistili, že takřka všichni řidiči měli správnou hloubku dezénu, která činí u osobních automobilů nejméně 4 milimetry – a u vozidel nad 3500 kg nejméně 6 milimetrů hlavních dezénových drážek. Policie se mimo tuto kontrolu samozřejmě zaměřila i na další prohřešky. Těmi jsou překročení nejvyšší povolené rychlosti a alkohol za volantem. „Opět se ukázalo, že tyto dopravní akce mají smysl. Z několika desítek kontrolovaných řidičů uvízlo v pomyslné policejní síti patnáct hříšníků, kteří překročili rychlost. Jeden šofér řídil pod vlivem alkoholu," dodal Vlastimil Starzyk s tím, že do opatření se zapojil i BESIP.

Krajský koordinátor odměnil poctivé řidiče drobným upomínkovým předmětem. „Těmito akcemi, které se budou rozhodně opakovat, chceme zlepšit nepříznivý stav na úseku dopravních nehod a zvýšit bezpečí na našich silnicích," dodal Vlastimil Starzyk.