Další stranou, která měla „okresní“ výsledek výrazněji lepší než celostátní, byla SPD Tomia Okamury. Ve Frýdku-Místku získala 14,56 %, za okres pak 12,85 %.

Ostatní strany a politická uskupení už pak víceméně kopírovaly s menšími odchylkami celkové výsledky voleb.

Volební stanoviště DRIVE-IN pro lidi v karanténě, 6. října 2021 ve Frýdku-Místku.
VOLBY V KARANTÉNĚ: Takto volili lidé v Moravskoslezském kraji

Volit můžete v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
Vše o volbách v MS kraji najdete zde

Zajímavé bude na Frýdecko-Místecku sledovat úspěšnost ČSSD, strany, která se letos musí obávat o pokoření pětiprocentní hranice pro vstup do Parlamentu. Zatímco na úrovni komunálních voleb se dá říct, že Frýdek-Místek býval léta baštou sociální demokracie (v posledních vítězných komunálních volbách v roce 2018 získala nejvíce hlasů – 21,91 %) a několik čtyřletých období vládla městu, v parlamentních volbách jejich podpora už nebyla tolik úspěšná. Získali zde v roce 2017 jen 8,94 %, což však i tak bylo více než celkových 7,27 %.

Obecně slabou podporu má na Frýdecko-Místecku ODS, která byla schopná v posledních volbách „uhrát“ výsledek 6,66 % (celostátně 11,32%).

Úspěchy ODS na komunální úrovni jsou ještě slabší, ve Frýdku-Místku nepokořila v roce 2017 ani pětiprocentní hranici a získala 4,03%.

Připomeňte si ve fotogalerii níže, jak vypadaly předchozí volby na Frýdecko-Místecku a Třinecku, v roce 2017. V živé paměti obyvatelé obcí kolem přehrady, mají kuriozní událost, kdy muž si dělal selfie a už v pátek nečekaně otevřel zapečetěnou volební urnu, aby v ní našel svou obálku - VÍCE ZDE.