Protože se však pozemek nacházel v ochranném pásmu místní železniční dráhy, nabídl ho ÚZSVM nejdříve v souladu se zákonem Správě železniční dopravní cesty. Tato státní organizace projevila zájem o převzetí majetku, souhlasila však s jeho rozdělením a prodejem jedné z jeho částí do vlastnictví obce. Část pozemku prodalo pracoviště před zhruba dvěma lety za 33 500 korun do vlastnictví obce.

Šlo o tu část pozemku, která se nacházela v blízkosti silnice II/477. Obec kupovala od státu pozemek s cílem vybudovat na něm novou autobusovou zastávku. Zastávku se obci na tomto místě již podařilo úspěšně vybudovat, čímž přispěla ke zvýšení bezpečnosti a komfortu veřejné dopravy v tomto místě.

Druhá část pozemku, která se nacházela v blízkosti železniční tratě, byla nedávno převedena do práva hospodaření Správy železniční dopravní cesty, která ji využije při výhledové optimalizaci tratě a rekonstrukci přejezdu.

Po obchvatu mezi Nebory a Bystřicí se jezdí už dva roky, v Neborech ale cesta končí. Právě tady se má nová silnice napojit a vést až do Třanovic k dálnici D48.
Na Třinecku začíná dostavba obchvatu
Hřiště v sadech Bedřicha Smetany v Místku dostalo novou tvář.
OBRAZEM: Hřiště v místeckém parku u řeky září novotou