Město se připravuje na uzavírku Hasičské ulice, která je důležitou spojnicí centra Jablunkova s místní částí Bělá. Uzávěra by měla trvat od pondělí 30. září po dobu zhruba sedmi týdnů. Další uzavírka bude ve Školní ulici, kdy bude prováděn překop této ulice, a to ve dnech 14. až 15. října.

V Jablunkově vzniká nová budova integrovaného výjezdového centra.Zdroj: Deník / Lukáš MorysV Jablunkově vzniká nová budova integrovaného výjezdového centra.Autor: Deník / Lukáš Morys

„Z důvodu uzávěry Hasičské ulice budou stanoveny objízdné trasy pro osobní a nákladní vozidla, které budou vyznačeny přechodným dopravním značením. Průchod pro pěší bude přes místo uzávěry zajištěn,“ uvedla jablunkovská radnice.

Po počátečních stavebních problémech se výstavba integrovaného výjezdového centra, které roste na místě bývalé hasičské zbrojnice, rozjela naplno. Jednotka požární ochrany, městská policie a zdravotnická záchranná služba se do nových prostor nastěhují v příštím roce. Stavbu za plánovaných zhruba 43 milionů korun pokryje téměř z poloviny krajská dotace, zhruba desetinu nákladů zaplatí ministerstvo vnitra. Městskou kasu by mělo nové centrum vyjít na osmnáct milionů korun.

Ilustrační foto.
Rozšíření autobusové dopravy je v plánu v Návsí