Letos opět proběhne celoprázdninová akce Prázdniny ve městě. Hlavními organizátory akce jsou Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku a město Frýdek-Místek. 

Vlk natočený u Bílé Vody na Jesenicku
Vlk u Bílé Vody? Mohlo jít o mladého zvědavce, domnívají se experti

„V roce 2020 pořádáme již 15. ročník. Akci jsme opět připravili s dalšími organizacemi, letos jich je patnáct,“ uvedl Patrik Siegelstein, ředitel Střediska volného času Klíč. Nabídka obsahuje 49 akcí, které jsou pro děti zdarma. Děti a často i jejich rodiče mohou vyzkoušet celou řadu zájmových činností. Poznají judo, tenis , volejbal i šachy a další deskové hry. Oblíbené jsou programy nízkoprahových klubů Pramínek a Nezbeda i U-kryt. Děti se pobaví například se skauty i turisty.

ZAPOJÍ SE I POLICISTÉ

Pravidla bezpečného chování nejen na kole každoročně připomene Městská policie Frýdek-Místek. Na své příznivce je připraveno letiště v Bahně i Městská knihovna ve Frýdku-Místku. Jsou připravena dopoledne plná her, zábavy, šifrování i diskotanců. V tvůrčích dílnách si děti vyzkouší malování na textil, výrobu domácí kosmetiky, seznámí se s technikou macramé nebo zkusí vyrobit šperky z přírodnin. Někteří tradiční pořadatelé se ovšem letos nemohou z různých koronavirových příčin zapojit, přesto je programová nabídka pro děti široká.

Aktivity jsou plánovány tak, aby pořadatelé zvládli hygienická opatření. Novinkou bude, že na více vnitřních aktivit se bude přihlašovat předem.

Ilustrační foto.
Radegast lidem. Na regionální projekty půjdou až 2 miliony korun