„Chodila jsem na chůdách, házela létajícím talířem na terč a skákala na pogo tyči. To se mi líbilo nejvíce," řekla devítiletá Karolína Danielová z Frýdku-Místku. Akce Prázdnin ve městě navštěvuje pravidelně.

Děti v místeckém parku nečekalo nic jednoduchého, většina stanovišť prověřovala schopnost udržování rovnováhy. „Mohou si vyzkoušet jízdu na dvoukolečkovém skateboardu, což je náročné na stabilitu a obratnost. Pro děti je to zpočátku oříšek. Dále například chození po laně, které je nataženo mezi stromy," řekl Martin Paľov, zástupce vedoucí Terénní služby Rebel, jež akci společně s Charitou Frýdek-Místek pořádala.

Za absolvování každého stanoviště získal malý návštěvník razítko. Pokud nasbíral u každého stanoviště tři razítka, dostal od pořadatelů odměnu.

Pořádající Terénní služba Rebel vyhledává mladé lidi potýkající se s problémy, které nejsou pro jejich vrstevníky obvyklé. Čtyři pracovníci s dětmi a mladistvými navazují kontakt přímo v ulicích města, poté se je snaží postupně začleňovat do společnosti.

Soutěžící si tak včera vyzkoušeli aktivity, které Rebel pro děti a mládež v lokalitách města pravidelně připravuje.

„Nejvíce se mi líbilo skákání na pogo tyči," řekl desetiletý Lukáš Majer. Potvrdil, že dovádění na tyči s pružinou bylo u dětí jednou z nejvyhledávanějších aktivit. „Líbí se mi tady, asi půjdu i na jiné akce," prozradil osmiletý Mikoláš Dratva z Frýdku-Místku.

Prázdniny ve městě dnes pokračují akcí s názvem Dopravní hřiště s Městskou policií, na které si děti procvičí znalost pravidel silničního provozu.