Notnou dávkou trpělivosti se museli obrnit zejména šoféři u slovenských hranic. Hlavní tepna I/11 byla v obou směrech totálně zablokovaná. Kvůli uvízlým kamionům se zde totiž tvořily několikakilometrové kolony. „Kamioňáci" tady prostáli několik hodin. Všechno zhoršovalo neustálé husté sněžení. Zprůjezdnit tento úsek se podařilo až včera nad ránem.

Zasahující složky měly hodně práce

Okresní policejní mluvčí Vlastimil Starzyk řekl, že první vážnější komplikace začaly už v pondělí odpoledne v Mostech u Jablunkova. Už tak vyhrocenou situaci zhoršily další uvízlé kamiony. Na nohou byli prakticky celou noc nejen policisté, hasiči, ale i pracovníci posypové služby.

Kyvadlově

„Doprava se musela řídit kyvadlově," potvrdil Vlastimil Starzyk s tím, že situace se vrátila do normálu kolem patnácté hodiny.

Sněhové vločky vystřídal v úterý ráno déšť. Ve vyšších polohách se tudíž mohla tvořit ledovka.

Podle mluvčí moravskoslezských silničářů Šárky Vlčkové byly ovšem všechny silnice se zvýšenou opatrností sjízdné.

Jinak byly hlavní tahy po chemickém ošetření holé a mokré. Na silnicích nižších tříd ležela ujetá vrstva sněhu.

Vyplatí se mít mobil

Uzavřena byla i silnice vedoucí z Ostravice do Bílé, kde nesmějí projíždět nákladní auta a kamiony. Důvodem je nádrž Šance s pitnou vodou.

Ve Vojkovicích se srazil náklaďák s osobákem. Tento střet se neobešel bez zranění. Příčina ještě není známá.

Policie v této souvislosti doporučuje řidičům, aby si s sebou brali mobilní telefon. Zároveň je dobré mít v autě natankovanou alespoň polovinu nádrže.