„Společnými silami se podařila dobrá věc hned dvakrát. Máme pěkné nádraží, které po mnoha letech usilovného přesvědčování a spolupráce České dráhy zrekonstruovaly a zaplatily z evropských peněz. Konečně má nevzhledná budova, která hyzdila vjezd do našeho města, důstojnou podobu,“ uvedla primátorka Třince Věra Palkovská s tím, že město pak upravilo přednádražní prostor.

„Druhá věc, ze které mám radost, je ta, že se daří zrekonstruovaný objekt plnit. Původní záměr Českých drah o obchůdcích a restauraci by v Třinci nefungoval, proto se na nás představitelé Českých drah a SŽDC obrátili s žádostí o spolupráci, jak tyto prostory smysluplně využít. Společně s Regionální radou, TŽ a agenturou HRAT nám podařilo najít řešení,“ dodala primátorka.

V Třinci oslavili vstup mezi statutární města České republiky.
OBRAZEM: V Třinci slavili historické povýšení

Kanceláře jsou umístěny v pravé části budovy a vstupuje se do nich z přilehlé terasy. Regionální rada má své kanceláře v přízemí a agenturu HRAT najdete v prvním patře. Výhodou pro návštěvy a klienty obou institucí je umístění kanceláří, které jsou pohodlně dostupné různými dopravními prostředky.

Nové kanceláře dostaly symbolické pojmenování „Nová Ponorka“, které odkazuje na oblíbenou restauraci Ponorka nacházející se v minulosti v nádražní budově.

V „Nové Ponorce“ se však na rozdíl od té původní ponoří zaměstnanci HRATu a Regionální rady do světa dotačních titulů, inovativních projektů a rozvoje regionu.

Dálnice D48 v úseku mezi Frýdkem-Místkem a Dobrou.
Dálnice bez poplatku? Obce chtějí ulevit od hustého provozu