Jeho plný invalidní důchod nestačí k pokrytí nároků terapie roztroušené sklerózy jejíž progresivní formou Radim trpí již téměř 20 let. Diagnózu zjistil v roce 1999 ve FN Olomouc, následně byl sledován ve FN Ostrava.

Do roku 2011 pracoval i přes zhoršující stav, ale po autonehodě v roce 2017 a rozvodu, se jeho stav natolik zhoršil, že je nyní již v plném invalidním důchodu, upoután na invalidní vozík a v péči maminky. Na vlastní náklady nechal provést bezbariérové úpravy v domě, kde obývá jeden pokoj a přispívá na chod domácnosti.

Ilustrační foto.
Policisté ve Frýdku-Místku řeší násilnou smrt muže na tržnici

Svůj úděl se pokouší vnímat optimisticky, protože má dva syny ve věku 25 a 27 let, chtěl by se dožít vnoučat a žít pokud možno běžný život.

Lidé kteří jsou ochotni Radimovi přispět na jeho léčbu libovolnou částkou, tak mohou učinit na transparentní účet 4219426063/0800.

Proto denně cvičí, dvakrát týdně rehabilituje a jednou ročně absolvuje lázeňskou terapii. Zajímá se o nové metody terapie, rád čte, sleduje televizi a sport. V roce 2019 spolu se sestrou navštívil po mnoha letech Chorvatsko.

Po seznámení s vedoucím lékařem kliniky Cellthera v Brně, by rád absolvoval terapii, kterou zdravotní pojišťovny zatím nehradí. Jedná se o regenerativní laserovou terapii v ceně asi 30 až 50 tisíc korun, následně by přicházela v úvahu terapie kmenovými buňkami v ceně okolo 250 tisíc korun. Na tyto léčebné metody je potřeba sehnat finanční prostředky.

Petr Borkovec je básník, prozaik a překladatel držitel Ceny Jiřího Ortena či německé Ceny Huberta Burdy.
Knihovna Třinec přivítá literární osobnosti

„Byl založen transparentní účet, kde mohou sousedé, známí i cizí lidé přispět na terapii pro obyčejný život. Za naší firmu jsme darovali také částku a uhradíme pronájem kina Komos pro sérii cestovatelských přednášek, jejíchž výtěžek bude převeden na tento účet,“ doplnila Marcela Turoňová, lékařka, která se rozhodla Radimovi pomoci s realizací sbírky.