Řidiči ale jsou v drtivé většině ukáznění. „Co jiného nám zbývá? Člověk musí být soudný a musí na cestách s něčím takovým počítat," reagoval včera na dotaz Deníku padesátiletý Vladimír, který jezdí autem denně nejen po Frýdku--Místku.

Problém nemá ani s rekonstruovanou místeckou křižovatkou U Rady, která se dočasně změnila v provizorní kruhový objezd. „Kruháč by tam mohl být nastálo. Lidi by tam alespoň nejezdili jak pitomci," řekl doslova.

Mluvčí SSMSK Šárka Vlčková připomněla, že momentálně se opravuje například Jablunkovská ulice v Třinci, 14. dubna pak byly zahájeny i práce na silnici třetí třídy Jablunkov Horní Lomná.

Na řadě je i most přes silnici v Bašce

Tento týden odstartuje stavba na komunikaci III/01148 v Návsí včetně mostů a 22. dubna přijde na řadu silnice z Kunčic do Tiché. Předpokládá se, že o den později se silničáři vrhnou na most přes silnici I/56 v Bašce a koncem dubna má začít rovněž rekonstrukce mostu v Morávce.

Již od března omezují provoz stavební práce ve frýdeckém lese či v Kozlovicích, naopak avizovaná půlroční rekonstrukce frekventovaných silnic v úseku Frýdek-Místek Paskov Hrabová začne podle mluvčí Šárky Vlčkové 5. května. Mezi řidiče, kteří dovedou udržet nervy na uzdě, patří třeba Ivo Peřina z Frýdku-Místku. „Mně je to jedno. Když se opravují cesty, tak si říkám, že se to stejně musí udělat. Bez toho to nejde," shrnul sedmačtyřicetiletý muž. „Já to toleruju, ve městě mi to nevadí," říká i 26letý Lukáš. „Spíše mi vadí, když jsou rozkopané dálnice. Třeba při jízdě na Brno sprostá slova lítají," usmál se frýdecko-místecký motorista.

Nové semafory na křižovatce U Rady by měly být v provozu někdy na konci dubna, poté však začne dlouhodobá oprava druhé poloviny mostu přes řeku Ostravici.

Motoristé v centru Třince by zase měli počítat s tím, že kvůli rekonstrukci klíčových komunikací bude nutné od 5. do 13. května přistoupit k úplné uzavírce, takže se nedostanou ani k nadjezdu do železáren. V létě se bude opravovat také Frýdecká ulice, zde musí práce skončit do 15. srpna.