Od 27. června do 10. července bude částečně uzavřena silnice I/11 na Třinecku. Může za to fakt, že stavbaři dokončují most na Císařské, což jim po převedení dopravy umožní rozšířit stávající silnici I/11. Provoz bude veden jedním jízdním pruhem a řízen semafory. Od 11. července až do 15. října příštího roku, kdy má být hotova stavba obchvatu Třince, bude silnice I/11 uzavřena úplně a doprava bude převedena na přeložku stávající silnice I/11 v úseku Bystřice Hrádek s výjezdem v křižovatce silnic I/11 a II/474 v Hrádku.

Stavbaři se do práce pustí i na dalších cestách v regionu. Oprava čeká silnici, která protíná obec Nošovice a kterou využívají motoristé při cestě do Raškovic nebo Morávky. V současnosti se řidiči na několikasetmetrovém úseku v Nošovicích potýkají s řadou terénních nerovností. Po loňském provedení stavby oddílné kanalizace by se tak cesta, o kterou se stará Správa silnic Moravskoslezského kraje, měla konečně dát do pořádku. Práce mají začít příští týden a trvat zhruba dva týdny.

REKONSTRUKCE MOSTU I NOVÝ KRUHOVÝ OBJEZD

Už tento týden začíná přestavba sviadnovské křižovatky „U Šimla" na kruhový objezd, přičemž úplná uzavírka je naplánována od 1. července. Místo bude neprůjezdné po celé letní prázdniny, na motoristy a cestující autobusem čekají změny tras.

Po dlouhodobé rekonstrukci mostu u čerpací stanice v Paskově se tamní motoristé mohou připravovat na další komplikace, tentokrát kvůli rekonstrukci mostu u rybníka Očko. Město již informovalo o tom, že práce začnou 1. července. „Podle harmonogramu prací bude rekonstrukce ukončena 28. října," uvedlo město na svých internetových stránkách.

V červenci dojde také k částečné uzavírce silnice II/486 v Krmelíně, konkrétně v Brušperské a Bělské ulici. Důvodem je oprava živičného krytu v délce 1 580 metrů, a to s návazností na předchozí úseky. „V tuto dobu bude silnice částečně uzavřena," informovala krmelínská radnice.

V létě pokračují práce například na demolici mostu na trase mezi Hukvaldy a Kozlovicemi, kvůli čemuž je silnice zcela uzavřena až do konce září.