V roce 1947 byl kostel rozšířen o boční kaple a sakristii. Zajímavostí kostela jsou dřevořezby na lavicích a okna vytvořená speciální technikou – ledováním. Stávající varhany v kostele svatého Cyrila a Metoděje postavila na sklonku druhé světové války kutnohorská firma Josefa Melzera.

Kostel dosud slouží, ale jedná se o zvukově, materiálově a technicky nevyhovující hudební nástroj, který byl do Chlebovic dodán v pohnuté době počátkem roku 1945. Celkové náklady na nové varhany s 10 až 11 rejstříky se předpokládají ve výši 3 milionů korun. Dosud byl získán milion korun z darů od firem.

Hukvaldy. Ilustrační foto.
Sezona hradů a zámků začíná. Jaká omezení vás čekají na Moravě a ve Slezsku?

Další sbírky budou probíhat v kostele a na zbývající část je předjednána bezúročná půjčka od Biskupství ostravsko-opavského.

„Věřím, že tato sbírka bude stejně úspěšná jako sbírka Daruj FM na opravu evangelického kostela, kdy občané poslali na transparentní účet  290 tisíc korun a město Frýdek-Místek dodalo 200 tisíc korun,“ uvedl Marcel Sikora, náměstek primátora.

V letošním roce slaví Chlebovice 700 let od jejich založení a nové varhany budou pro zdejší obec a kostel pozitivním přínosem.

Cyklista Jaroslav Kulhavý vyjíždí na Lysou horu, 22. května 2020. Vystoupat na Lysou horu chce třináctkrát za sebou, aby na kole zdolal nadmořskou výšku 8848m (výška nejvyšší hory světa Mount Everest).
Kulhavý pokořil třináctkrát Lysou horu. První sjezdy byly peklo, řekl

Program Daruj FM letos vyhlásil současně dvě veřejné sbírky. První je určena na pořízení nových varhan pro kostel svatého Cyrila a Metoděje v Chlebovicích, druhá na zvelebení okolí chaty Prašivá.

V rámci sbírek lze přispívat na transparentní účet. Město Frýdek-Místek je připraveno přispět stejnou částkou, kterou se ve sbírkách podaří vybrat od lidí. Maximálně však věnuje částku 200 tisíc korun na chlebovické varhany a 100 tisíc korun pro chatu Prašivá.