Zdejší zařízení nechce být wellnessem v pravém slova smyslu. Orientují se zde na aktivního účastníka dovolené. Člověk, který zde chce trávit svůj volný čas, má mnoho možností vyžití. Pokud chce vyrazit na výlet do přírody, může si v Sepetné půjčit například segway či kolo. „Máme také různé animační programy, takže si hosté užijí zábavy po celý den. A pokud někdo bude chtít, postaráme se mu o děti, ale klidně zajistíme i program pro dospělé," řekl Vít Březina z Rekreačního centra Sepetná s tím, že se jedná například o aquaerobic, výlet na Lysou horu, výlet za poklady Beskyd.

Máte chuť strávit dovolenou v Rekreačním centru Sepetná? Stačí se podívat na internetové stránky www.sepetna.cz a vybrat si z nabízených volných balíčků ten, který vás nejvíce zaujme.

Ale těchto aktivit je daleko více, stačí si jen vybrat. A když nepřeje počasí? Nechybí třeba bazén s tobogánem, tělocvična, bowling, přítomní si mohou zacvičit jógu. V Sepetné se zkrátka zaměřují na všechny generace – mohou dorazit rodiny s dětmi, nebo jen dospělí. Připravené programy myslí na všechny. Namátkou pro ty dospělé – večerní posezení u cimbálovky.

Lokalita pod Lysou horou nezůstala bez povšimnutí ani mezi sportovci. Například frýdecko-místecký horolezec Libor Uher zde má základnu pro závod, při kterém se v zimních podmínkách chodí čtyřiadvacet hodin na Lysou horu. „V létě si tak lidé mohou nanečisto vyzkoušet, jaké to asi musí být, když někdo v zimních podmínkách vyjde na Lysou horu třináctkrát za čtyřiadvacet hodin. Poloha Lysé hory je pro Sepetnou ideální, je to na ni vlastně nejblíže," upřesnil Vít Březina.

Dva areály

Rekreační centrum Sepetná, to jsou vlastně dva areály – Sepetná a Sluníčko. Lidem stačí jen vybrat si. Sluníčko se pravidelně účastní ankety „o penzion roku", ve které „zatím" bralo dvě druhá a jedno třetí místo. Vítězem se prozatím vždy stal penzion z Čech nebo jihu Moravy, takže se vlastně dá říct, že Sluníčko dominuje Moravskoslezskému kraji. Tato anketa má ještě další podceny, kde Sluníčko slavilo vítězství v oblasti poskytovaných služeb, což je důkazem sázky na kvalitu, na kterou zde dbají.

„Snažíme se jít cestou kvalitních služeb, ale vše zůstává u toho, abychom byli rodinným penzionem. Máme několik stabilních zaměstnanců, kteří jsou každý den v kontaktu s hosty a snaží se tak o vytvoření rodinného prostředí," upřesnil Vít Březina. Stejně jako v minulých letech, tak i letos jsou na začátku léta některé nabízené balíčky beznadějně vyprodány, ale zájemci ještě stále mají možnost si vybrat z některých volných termínů.

K pohodové dovolené určitě patří také dobré jídlo. V Sepetné tak například jeden den v týdnu zaměřují na tradiční beskydskou stravu, k jídlu pak hraje cimbálovka. K létu patří neodmyslitelně grilování, takže není výjimkou večeře na terase a k jídlu se podávají grilované speciality. Zdejší středisko je navíc účastníkem projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Kuchař ze Sepetné tak předvádí své umění na různých akcích mimo region.

Léto na Sepetné. Ilustrační foto