K dispozici pro veřejnost jsou celkem tři lyžařské vleky, velký vlek v délce 450 metrů, malý 250 metrů a dvousetmetrové dětské lano. Návštěvníci mohou využít ski půjčovnu se servisem, půjčovnu lyží a snowboardů pro nejmenší děti i dospělé. „ Je to tu super, lyžování mě moc baví a ani moc nepadám,“ pochválila se šestiletá Hanička Procházková z Frýdku-Místku.

Novinky v areálu jsou připraveny i v letošním roce. „Modernizovali jsme technologie na zasněžování, rozšiřovali jsme vodní nádrž, abychom měli kvalitnější sníh, ve snowparku je k dispozici profesionální správce, který bude dohlížet na překážky a skoky a parkoviště má větší kapacitu,“ uvedl Petr Mikeska ze Ski areálu Opálená.

Svah je dostatečně široký a svými parametry je ideální pro rodinné lyžování a začínající lyžaře. Na své si přijdou i sáňkaři a bobaři, kteří využívají kopec vedle sjezdovky. V případě dostatečného množství přírodního sněhu jsou k dispozici i neupravované svahy pro freeride.

Pár. Ilustrační foto.
Čech a Češka 2020 aneb Jací budeme pohledem zajímavých čísel

„Lyžovat se zde začalo před Silvestrem. Zima se opozdila, v prosinci byla dlouhá obleva, ale přes prázdniny se vleky naštěstí rozjely,“ doplnil Petr Mikeska s tím, že už se v areálu těší na jarní prázdniny. Ve Ski areálu se aktuálně čeká na mrazy a přírodní sníh, aby se mohl rozjet i snowpark a upravily se běžecké trasy vedoucí na Ondřejník.

Ski areál Opálená se nachází v Beskydech na severovýchodním svahu Ondřejníku.Zdroj: Andrea Jalůvková

Občerstvení pro lyžaře nabízí hospůdka uprostřed kopce nebo mohou návštěvníci využít čajovnu hned u vleku, kde si mohou dát kávu a na chvíli odpočinout.

Lyžařská a snowboardová škola 2skischool nabízí kvalifikované instruktory, kteří se naplno věnují dětem. „Dnes našich sedm instruktorů učilo lyžovat celkem 35 dětí, o víkendu tyto počty stoupají až k 50 dětem,“ doplnil Pavel Pichl z lyžařské školy. Škola se zaměřuje také na výuku snowboardingu a učí děti zpravidla od 3 let věku.

Chata Prašivá.
Chata Prašivá bude dočasně uzavřena