Jde o stránky, které již delší dobu neslouží k oficiální prezentaci školy. Vlastníkem domény je v minulosti odvolaný ředitel hnojnické školy Tomáš Krpel, jenž zde prezentuje své názory jako soukromá osoba.

Na zvláštní situaci škola už loni reagovala tak, že spustila webové stránky www.zshnojnik.com. A její ředitelka Dagmar Tobolová nyní svému předchůdci napsala otevřený dopis, v němž ho žádá, aby své články odstranil. Podle ní totiž poškozují dobré jméno Masarykovy ZŠ.

Tomáš Krpel si v březnu na svých stránkách postěžoval, že nebyl školou pozván na setkání k svátku učitelů.

„Docela mne tento netaktní a neslušný přístup nového vedení překvapil," napsal na svém webu s tím, že celý rok, přesněji od 1. dubna 2014, se ke změnám ve škole a novému stylu řízení nevyjadřoval, „což touto neslušností končí".

Dagmar Tobolová nastoupila do funkce právě loni v dubnu. Vadí jí zřejmě i dřívější článek, v němž Tomáš Krpel tvrdil, že během roku „z organizace odešlo nebo bylo odstraněno asi 15 zaměstnanců". A text zmiňuje atmosféru na škole, dezinformace, strach a nejistotu zaměstnanců.

Dagmar Tobolová naopak míní, že se daří budovat dobré jméno školy. Vyjádření exředitele proto považuje za „nesmyslná, nepodložená a znevažující".

„Žádám Vás, abyste články, které poškozují dobré jméno školy, z webových stránek, které jsou tak snadno zaměnitelné s oficiálními stránkami školy, odstranil. Také Vás žádám, abyste se k interním záležitostem veřejně nevyjadřoval a abyste upustil od svých výhrůžek," napsala Dagmar Tobolová v dopise, který byl minulý týden zveřejněn také na webu obce.

Nic neodstraním, říká bývalý ředitel

Tomáš Krpel včera Deníku řekl, že otevřený dopis na obecních stránkách četl. „Nic neodstraním, protože ty informace se zakládají na pravdě," uvedl. Trvá na tom, že za uplynulý rok ze školy odešlo patnáct zaměstnanců. A kritizuje i fakt, že pozvání k svátku učitelů nedostalo několik dalších pedagogů například Vlastimil Sosna, jenž „po 35 letech učitelování z hnojnické školy odešel do důchodu".