Bezmála dvousetmilionová rekonstrukce se ovšem neobešla bez komplikací. „Během prací jsme zjistili velké množství skrytých vad, jako jsou chybějící základy, nevhodné uložení stropů a příček a tak dále," naznačil vedoucí investičního odboru v Třinci Daniel Fojcik.

Třinečtí zastupitelé tento týden na svém vůbec posledním jednání souhlasili s navýšením letošního příspěvku pro STaRS na investice, a to o 22 milionů korun. „Během rekonstrukce došlo k navýšení částek. Při stavbě se objevily problémy, které se řešily za pochodu," řekl zastupitelům místostarosta Ivo Kantor.

Podle Daniela Fojcika to ale neznamená, že se modernizace komplexu prodražila o zmíněných dvaadvacet milionů. „Na samotné stavbě jde zhruba o sedm osm milionů korun," konstatoval s tím, že zbytek nyní investuje STaRS do nutného vybavení, třeba do gymnastických žíněnek.

Při zahájení modernizace komplexu v listopadu 2013 se mluvilo o tom, že akce vyjde přibližně na 180 milionů korun. Starostka Věra Palkovská na jednání zastupitelů prohlásila, že žádná škoda nevznikla. „Jde o rozšíření rozsahu díla, ne o vícepráce. A dokonce se podařilo získat i dotaci 18,5 milionu korun, o to se sníží celková investice. Už teď můžeme říct, že část haly běží z dotací," uvedla Věra Palkovská.

Dohodli se na druhé polovině října

Sportovci původně počítali s tím, že komplex začnou využívat od září, nyní je ale jasné, že si ještě několik týdnů počkají. „Je to stavba ze sedmdesátých let a neustále se naráží na různá úskalí. Dochází k prodloužení stavby, se zhotovitelem jsme se dohodli, že ve druhé polovině října bude STaRS fungovat. Bylo by velice lákavé stříhat pásky a bouchat šampaňským před volbami, nic takového se ale nestane," řekla starostka s tím, že největší tlak na co nejrychlejší zprovoznění je ze strany tělovýchovné jednoty. Stavbaři ale podle Daniela Fojcika momentálně nejsou schopni říct, kdy přesně halu předají. Očekává se, že to bude do měsíce. „Ale stavba se bude kolaudovat až po jejím bezvadném převzetí," pravil.