„Přišlo pár odvážlivců," poznamenala Karolína Mrazková z Písečné, devatenáctiletá instruktorka lyžařské školky. V sobotu po obědě už byl svah dokonale připraven na večerní lyžování, a tak měla s kolegy na chvíli sjezdovku jen pro sebe, čehož využila. „Lidé přišli o dobrou lyžovačku, je to upravené a sníh je dobrý," pravila po dojezdu.

Na snowboardu si zajezdil dvacetiletý vlekař David Byrtus, jeho mladší bratr Matěj zůstal u sjezdových lyží. „Samozřejmě se lépe lyžuje, když tu nejsou lidi. Dá se říct, že je to bezpečnější. Ale zase ta sjezdovka nevydělává," poznamenal David Byrtus s tím, že o týden dřív bylo v Kempalandu narváno.

V Bukovci leží na svahu stále okolo šedesáti centimetrů technického sněhu, navíc se všichni utěšovali tím, že už v neděli zase mělo v horách mrznout a místy i sněžit. „Ale když není sníh ve městě, tak lidem nedojde, že se tady může jezdit. Přitom máme i web kamery," prohlásila Karolína Mrazková.

Sezonu ovšem nechce v žádném případě odepisovat. „Loni byl počátek roku ještě horší, jezdilo se až na konci ledna. Letos se sjezdovka spustila prvního ledna," připomněla instruktorka lyžařské školky. A vzpomínala na to, že „předloni byla úžasná zima".

Druhá polovina víkendu už byla o něco veselejší. Zájemci dorazili na sobotní večerní lyžování, v neděli už v Kempalandu mluvili o obvyklé návštěvnosti. „Přišlo celkem dost lidí," sdělila po poledni jedna ze zaměstnankyň areálu.