Včera začaly opravy mostu přes vodní tok Olešná, a to v Místku poblíž autobusové zastávky Štandl, což si vyžádá úplnou uzavírku silnice číslo II/473. Opravu zajišťuje Správa silnic Moravskoslezské kraje. Silniční provoz bude veden po vyznačené objízdné trase zejména po silnici I/48, která tvoří průtah městem.

Úplná uzavírka má trvat až do konce srpna, změny se nevyhnou ani cestujícím v autobusech MHD. Autobusy linek MHD s označením 5, 6 a 16 neobslouží zastávku Místek, Štandl, ale pojedou po objízdné trase kolem Tesca na kruhový objezd a dále po ulici Příborská. Zpět pojedou po stejné trase. Autobusy linky MHD číslo 6 budou ukončeny na zastávce Místek, Pavlíkova točna a zastávka Místek, Štandl se přesune na zastávku Místek, Olešná.

Silničáři se znovu pouští do práce na krajské silnici II/468 mezi Třincem a Českým Těšínem včetně navazující ulice Těšínské a Nádražní v Třinci. Rekonstrukce vozovky, kterou Moravskoslezský kraj odstartoval na podzim loňského roku, bude pokračovat dalšími úseky a na řadu přijde i modernizace nevzhledných opěrných zdí naproti vlakovému nádraží v Třinci.

Stavební práce začaly včera a potrvají do poloviny října letošního roku. Postupně v jednotlivých úsecích bude sveden provoz do jednoho jízdního pruhu a řízen kyvadlově semafory.

Řidiči musejí počítat s tím, že se v nadcházejících dnech setkají s dopravním omezením před opěrnými zdmi. Provoz tam bude veden v zúžených jízdních pruzích a sníží se i povolená rychlost. V této etapě se omezení dotkne také pěších, kterým bude znemožněn přístup na přechod pro chodce před nádražní budovou. Pro přecházení bude vyhrazeno náhradní místo u autobusové zastávky Třinec, žel. st. ve směru na Český Těšín, které bude označeno piktogramy se symboly chodců. Řidiči budou na náhradní místo s přecházením chodců upozorněni výstražnými značkami.

Oprava povrchu silnice na několik týdnů omezí dopravu po silnici I/11 v úseku mezi Návsím a Bocanovicemi. Miliony korun půjdou v dalších týdnech také do oprav mostů – chystá se například rekonstrukce mostu na dálnici D56 u Frýdku-Místku, dále se silničáři pustí do opravy mostu na silnici I/56 v Ostravici i mostů na stejné silnici ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Čištění silnic. Ilustrační foto.
Ve Frýdku-Místku bude jarní a podzimní úklid intenzivnější