Situace na jaře zájem o letní tábory poznamenala. Probíhala v období, kdy se na tábory tradičně přihlašuje nejvíce zájemců. „Protože nikdo nevěděl, jak to vlastně s tábory bude, jestli vůbec budou a pokud ano, za jakých hygienických podmínek a požadovaných opatření, přihlašování na tábory se v podstatě úplně zastavilo. A to i přesto, že peníze rodiče neriskovali,“ vysvětlil Patrik Siegelstein, ředitel Střediska volného času Klíč.

Hodně prší? Může za to sionistická vláda, čtou lidé na internetu

Středisko za aktivity, které byly zrušeny vracelo peníze naprosto samozřejmě. Po uvolnění situace se přihlašování zase dalo do pohybu. „Zájem je nižší, ale všechny tábory jsou naplněny na takovou kapacitu, aby se uskutečnily,“ doplnil ředitel. Některé jsou plně obsazeny, na jiných zbývají ještě volná místa.

„Celkové jsme v Klíči, vzhledem k situaci, spokojeni, žádný tábor jsme nemuseli zrušit. Je zřejmé, že pobytem na táboře účastníci neriskují koronavirovou nákazu nijak víc, než v běžném životě,“ doplnil ředitel. Díky homogenním skupinám a přijatým hygienickým opatřením jsou tábory pro děti v období prázdnin vhodnou variantou k aktivnímu trávení volného času.

Známá karvinská pianistka Wanda Miech odehrála 16. června v ZUŠ Bedřicha Smetany Karviná koncert se skladbami "na přání".
Klavíristka z Karviné vystupuje i v 91 letech, se zbytky sluchu, ale plná elánu

„Na pobytových táborech máme kapacity od 30 po 90 účastníků, na příměstských táborech od 10 po 44 účastníků. Z námi nabízených sedmi pobytových táborů jsou nyní 4 plně obsazeny a na zbývajících třech je asi po deseti volných místech. Ze sedmnácti příměstských táborů je nyní 5 úplně obsazeno, 6 táborů má volná už pouze 1 až 4 místa,“ dodal ředitel s tím, že volných míst už celkově moc není.

Větší zájem je o příměstské tábory. Mnoho rodičů řeší problém, kam s dětmi po celé prázdniny, když jsou v práci. Příměstské tábory jim vyřeší hlídání dětí od 6.30 do 16.30 hodin, což rodičům vyhovuje.

Takhle to na Sněžce vypadalo doposud. Turisté nerespektovali pravidla
KRNAP postavil na Sněžce zábrany kvůli turistům. Je jich moc a ničí přírodu

„Osobně se domnívám, že pobytové tábory přinášejí dětem mnohem více. Trochu se osamostatní, najdou si nové kamarády, zahrají se mnoho her, užijí si spoustu aktivit a činností, které třeba na příměstských táborech nelze realizovat. Většinu času stráví venku a hlavně získají mnoho nových zkušeností a dovedností, dozví se mnoho nových informací,“ zakončil ředitel.

Všechny tábory Střediska volného času Klíč jsou připraveny profesionálními pedagogy volného času jako pedagogické projekty. Informace o aktuální dostupnosti táborů jsou zveřejněny na webových stránkách www.klicfm.cz/tabory.