„V listopadu se k nám přišlo podívat 45 studentů. Další dny otevřených dveří plánujeme na 6. prosince a 6. ledna. Největší zájem je u nás každým rokem o čtyřletý obor elektrotechnik, kdy už ve třetím ročníku získají studenti výuční list, ale pokračují do čtvrtého ročníku. Letos jsme zde také otevřeli novou učebnu robotiky a automatizace,“ uvedla zástupkyně ředitele Jana Kahánková.

Gymnázium Třinec se na den otevřených dveří teprve chystá. Zájemci, kteří by zde chtěli studovat, mohou přijít 28. listopadu na prohlídku školy. V novém školním roce zde ke čtyřletému studiu budou přijímat 60 žáků, k osmiletému studiu pouze 30 žáků.

Soukromá Třinecká obchodní akademie otevře ve školním roce 2018/2019 tři obory. „Den otevřených dveří se u nás koná 9. prosince a 9. ledna 2018. Do každého oboru přijímáme třicet žáků,“ řekla sekretářka školy Zuzana Babilonová a dodala, že měsíční školné vychází na 1500 korun.

O dny otevřených dveří na Střední zdravotnické škole ve Frýdku-Místku je vždy velký zájem. „Nabízíme zde dva obory sociální činnost, do kterého přijímáme třicet žáků a zdravotnický asistent, zde bereme šedesát nových studentů. Obor zdravotnický asistent je každým rokem plný,“ uvedla sekretářka školy Cenigová.

Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku nabízí studentům také dotované obory mohou zde získat stipendia. „O dny otevřených dveří je u nás vždy obrovský zájem. Letos tuto akci chystáme na 7. prosince a samozřejmě nebude chybět ani kulturní program. Největší zájem je u nás o obory cestovní ruch, kadeřník a cukrář. Naopak malý zájem je o dotované obory pekař a řezník uzenář, přitom zrovna tyto obory mají na trhu práce obrovské uplatnění. Letos se nám stěží podařilo otevřít smíšenou třídu s těmito obory a to je velká škoda,“ řekla zástupkyně ředitele Anna Faldynová.

Zástupci zaměstnavatelů si prohlédli také studentské projekty fiktivních firem.
Školy chtějí prohloubit spolupráci s firmami