Obě se nacházejí u základních škol na nejlidnatějším sídlišti ve městě Slezská. Jedna varianta počítá s novou halou u 11. základní školy Jiřího z Poděbrad, druhá u 2. základní školy Jana Čapka. Nabídky lze podávat do 29. října.

Studie má obsahovat také odhad cenových nákladů na vybudování stavby a následného provozu. Po určení vhodného místa bude v zadávacím řízení vybrán zpracovatel projektové dokumentace a následně zhotovitel stavby.

Nová hala by měla sloužit primárně florbalistům a basketbalistům, využívat by ji ale mohly i další sportovní oddíly. Hrací plocha má mít podle požadavků minimální rozměry čtyřicet metrů na délku a dvacet na šířku s odpovídajícími výběhovými a manipulačními zónami.

Hala bude disponovat hledištěm pro diváky v minimálním počtu 500 míst pro sedící. Nedílnou součástí obou variant studie je i řešení parkování v dostatečné docházkové vzdálenosti, právě s místy pro auta totiž může být na sídlišti problém.

Frýdecko-místečtí florbalisté vyhlížejí novou halu s kvalitním zázemím už dlouhá léta, mluvilo se o ní také v minulém volebním období.

Mužský celek místního florbalového oddílu hraje svá domácí utkání v třetí nejvyšší tuzemské soutěži v hale v Čeladné. Výstavba haly pro florbal je jedním z bodů, který si magistrátní koalice vytyčila v programovém prohlášení pro aktuální volební období, tedy do roku 2018.