Je to už skoro kolorit vítání nového roku. Čím větší rámus, tím lépe. I v Moravskoslezském kraji vítali rok 2022 po celý poslední prosincový den odpalováním dělbuchů a petard, a pak i tradiční půlnoční přehlídkou vystřelování všemožných světlic do vzduchu.

Ačkoliv na mnoha místech regionu byl slavnostní ohňostroj coby vítání (snad) lepšího roku zrušen, například ten hojně navštěvovaný v městské části Ostrava-Jih, jinde ohňostroje proběhly či proběhnou.

Silvestrovský běh v Hrabové.
I v Ostravě se konal silvestrovský běh - v Hrabové

Ten ve Slezské Ostravě proběhl před slezskoostravskou radnicí (viz fotogalerie), další začal už ve 21 hodin v ostravském obvodu Radvanice a Bartovice.

Na Karvinsku jsou ohňostroje plánovány na 1. ledna. V Orlové od 17 hodin na prostranství u restaurace Morava a v Českém Těšíně na břehu řeky Olše.

Novoroční ohňostroj nakonec bude i v Karviné. Přestože jej vedení města původně kvůli zpřísněným protiepidemickým opatřením odvolalo, nakonec si ho lidé užijí, a to v sobotu 1. ledna 2022 v 18.30 hodin v parku Boženy Němcové v Karviné-Fryštátě. Na facebooku města navíc poběží on-line přenos.

Oslava konce letošního roku v australském Sydney.
OBRAZEM: Sbohem 2021. Ve světě přivítali nový rok, omikron ale oslavy omezil

Na Frýdecko-Místecku se lidé dočkají ohňostroje v neděli 2. ledna v 18 hodin, a to ve Frýdlantu nad Ostravicí u kruhového objezdu.

Na Novojičínsku se mohu na ohňostroj těšit v Kopřivnici, a to 1. ledna v 17 hodin v areálu Tatra Trucks. 

Na Opavsku bude ohňostroj ve Vítkově. Začne 1. ledna v 17 hodin na Náměstí J. Zajíce.