Festival Sweetsen fest, který letos oslaví patnáct let, bude v mnoha ohledech výjimečný. Jedna z největších beneficí v kraji letos proběhne poprvé v historii na deseti scénách a v pěti dnech.

Zážitek čeká na návštěvníky už během slavnostního zahájení na přehradě Olešná. Půjde nejen o zahájení festivalu, ale i symbolické znovuotevření rekreační oblasti.

Nově napuštěná přehrada i její okolí totiž prošly v minulých letech náročnou a nákladnou revitalizací. Speciálně pro zahájení akce vznikne v areálu přehrady i na samotné hladině hudební scéna.

Přehrada Olešná je po dvou letech téměř plná vody.
Přehrada Olešná je po dvou letech téměř plná vody

Program zajistí v několikahodinovém pásmu frýdecko-místecký Big BLAST! Band s celou řadou věhlasných i oceňovaných hostů. Součástí programu budou například i David Stypka, Mirai Navrátil a Marian Friedl, čerství držitelé Ceny Anděl.

„Pro mě osobně je Sweetsen fest pořád tím vzrušujícím zážitkem jako před lety, hlavně jeho příprava. Nejenom město Frýdek-Místek a Moravskoslezský kraj už ví, že ve Sweetsen festu mají něco mimořádného. Co mě těší ještě více je skutečnost, že stále více regionálních osobností, mecenášů i firem začíná rozumět našim vizím, naším snům a stávají se strategickými partnery a podporovateli a my tak můžeme realizovat i opravdu smělé a ještě před pár lety nepředstavitelné nápady,“ uvedl ředitel a zakladatel festivalu Petr Korč.

Na festivale vystupují pouze tvůrci a umělci s vazbou na Frýdek-Místek. Ve čtvrtek se v parku pod frýdeckým zámkem představí místní taneční skupin a Symfonický orchestr Frýdek-Místek vystoupí v bývalé tkalcovně Slezan.

Hlavní část programu bude probíhat na frýdeckém stadionu tradičně v pátek a v sobotu na pěti dramaturgicky odlišných scénách. V neděli pak přibude program zejména pro děti v areálu Faunaparku.

Ilustrační foto
Česko-slovenská pohádka získala dotaci. Natáčet se bude také v Beskydech