Například popáté na festival zavítal čtyřiadvacetiletý Matěj Fišer z Frýdku-Místku. „Jsem rád, že je tady více scén, které nabízejí různé hudební žánry. Mám rád klasický rock, jazz, punk i pop, takže jsem s nabídkou spokojen. Řekl bych, že se úroveň Sweetsen festu každý rok zvyšuje," vysekl pochvalu Matěj Fišer během pátečního vystoupení Jakuba Tichého na venkovním podiu U Arnošta.

Osmnáctiletá Nikola Candrová, která bydlí na nedaleké Slezské, zavítala na festival už potřetí. „Tentokrát jsem přišla s kamarádkou a kamarády. Moc se těším na skupinu Madfalls. Je to jediný festival ve městě, který mě baví. A shodou okolností moje maminka pracuje pro organizaci Podané ruce, takže do kasičky taky ráda přispěji," sdělila mladá slečna.

Ředitel a duchovní otec Sweetsen festu Petr Korč ve svém hodnocení nešetřil superlativy. „Potvrdilo se nám, že Sweetsen fest už má tak neotřesitelnou pozici, že si můžeme dovolit sebevědomě vstupovat do veřejného prostoru s novými a odvážnými nápady. A to nejen v oblasti dramaturgie, ale například i vizuální prezentace akce. Pokud se tyto aktivity dělají poctivě, ve svém důsledku totiž nakonec vždy získají pro myšlenku festivalu nové příznivce a návštěvníky. Za sebe musím říct, že se už teď těším na nové výzvy, které před naším festivalem, potažmo městem stojí," nastínil Petr Korč.

Finanční sbírky, které probíhaly na letošním Sweetsen festu, vynesly celkem 84 593 korun – (Charita 22 204, ADRA 30 273, Podané ruce 32 120 korun).

Třináctý ročník proběhne ve Frýdku-Místku 22. až 25. června 2016. Slavnostní zahájení, na jehož přípravu a dramaturgii budou mít organizátoři celý rok, proběhne opět v městské hale Polárka.