Loňský ročník začal mimořádně v centru města na řece Ostravici. Letošní otevře ve středu 20. června velkolepý koncert na přehradě Olešná. „Scéna, jejíž část bude i přímo na vodní hladině, slibuje mimořádné hudební i vizuální zážitky. Západ slunce a panorama Beskyd doplní po setmění neopakovatelná světelná show,“ řekl během úterní tiskové konference ředitel a zakladatel festivalu Petr Korč.

Program na Olešné bude vrcholit vystoupením jazzového orchestru a tří aktuálních frýdecko-místeckých držitelů Ceny Anděl – Davida Stypky, Miraie Navrátila a Mariana Friedla. „Sweetsen je strašně důležitou akcí nejen pro zdejší mladé umělce, ale vlastně pro všechny, protože dává prostor se realizovat,“ řekl mimo jiné Mirai Navrátil.

„Pro vystoupení na Olešné máme s mou kapelou Bandjeez připravenou nostalgickou specialitku, kterou samozřejmě neprozradím, ale myslím si, že bude překvapením,“ nastínil David Stypka.

Návštěva Vlády ČR v Moravskoslezském kraji 24. dubna 2018. Prohlídka Dolních Vítkovic v Ostravě.
Premiér Babiš vybídl šéfa Třineckých železáren v Ostravě: Kupte Mittal

Tak jako v minulých letech budou během festivalu probíhat finanční sbírky a prezentace prospěšných činností frýdecko-místeckých poboček společností ADRA, Charita a Podané ruce. „Novinkou, která potěší řadu příznivců festivalu, pak bude kyvadlová doprava historickými autobusy z center Místku a Frýdku na Olešnou – s živou hudbou a veřejnými sbírkami pro charitativní organizace,“ prozradil Korč.

Vstup na festival je tradičně zdarma. Bližší informace o festivalu a programu na všech scénách lze získat na www.sweetsen.cz.

Ilustrační foto.
Klíčovou křižovatku v Lomné čeká oprava