Po loňském zahájení festivalu na řece Ostravici v centru Frýdku-Místku šli organizátoři ještě dál. Letošní patnáctý ročník včera začal velkolepou akcí na přehradě Olešné.

Hlavním lákadlem byl sice hudební program na pódiu, které částečně zasahovalo i na hladinu přehrady, živo bylo na Olešné už ale od brzkého odpoledne. Na své si v doprovodném programu přišly hlavně děti.

I díky krásnému počasí mohli lidé odpočívat na pláži u přehrady a možná i nabírat síly na náročný večer, nabitý zážitky. Vždyť pořadatelé lákali v několikahodinovém pásmu frýdecko-místeckého Big BLAST! Bandu i na tři čerstvé držitele Ceny Anděl, kteří jsou z Frýdku-Místku Davida Stypku, Miraie Navrátila a Mariana Friedla.

Miss Reneta 2018 v Havířově.
Miss Reneta 2018 byla v Havířově zvolena Vendula Plucnarová

„Těšíme se hlavně na Miraie, ale určitě si užijeme všechno,“ poznamenala jedna z návštěvnic festivalu, Hana Černochová. Koncert symbolicky otevřel nejen přehlídku, ale i přehradu samotnou a její první sezonu v nové etapě existence po vyčištění od nánosů bahna.

Multižánrový Sweetsen fest potrvá na různých místech Frýdku-Místku až do neděle, každý den nabídne pestrý program. Například dnes od 18 hodin se v bývalé textilce v Těšínské ulici ve Frýdku koná společný koncert Symfonického orchestru Frýdek-Místek a souboru lidových písní a tanců Ostravica.

V parku pod frýdeckým zámkem se odpoledne můžou zájemci podívat na taneční vystoupení několika místních skupin. Zítra a v sobotu bude centrem festivalu tradičně areál TJ Slezan ve Frýdku poblíž vlakového i autobusového nádraží.

Všichni účinkující vystupují na festivalu bez nároku na honorář, po celou dobu konání festivalu se nevybírá žádné vstupné během akce probíhají pouze sbírky pro humanitární organizace. Umělci navíc mají vazbu na Frýdek-Místek.

Ředitelství OKD. Důl Darkov v Karviné.
Mluvčí OKD: Žádost jsme stáhli dočasně, náš zájem těžit trvá