V nadstavbě nad kuchyní vznikne jedna třída se šatnou, ložnicí, denní místností, sociálním zařízením a veškerým vybavením. Předškoláci zde budou mít prostor pro tělesnou výchovu, technickou místnost a dvě dílničky pro polytechnické vzdělávání. Také tři stávající oddělení projdou kompletní rekonstrukcí stejně jako kanceláře, nová bude elektroinstalace, okna, dveře, fasáda i zahrada s mobiliářem. Objekt se stane díky rampám a výtahu bezbariérovým.

Objekt tvoří celkem tři celky, z nichž je jeden jednopodlažní, zbylé dva jsou dvoupodlažní. Plánovaným záměrem přibude u jednopodlažní části objektu druhé patro. Chybět nebudou drobné stavební úpravy v interiéru objektu a zateplení fasády včetně výměny oken a dveří. Projekt nadstavby a rekonstrukce MŠ Bezručova, který řeší také stavební úpravy zahrady, dostal zelenou při schvalování dotací. Peníze z integrovaného regionálního operačního programu pokryjí většinu nákladů, předpokládaná hodnota zakázky přesahuje 21 milionů korun bez DPH. Kvůli zpoždění ze strany poskytovatele dotace bude začátek rekonstrukce odložen. Původně se počítalo s červnem, přitom jen lhůta pro podání nabídek stavebním firmám vyprší až zkraje července.