Vznikne zde nové, zvýšené nástupiště s přístupovými rampami a novým přístřeškem pro cestující. „Součástí stavebních prací je také rozšíření točny, posílení veřejného osvětlení, úprava parkování pro osobní vozy a rekonstrukce chodníků a povrchu komunikace točny," informovala mluvčí magistrátu Jana Matějíková.

Dodala, že rekonstrukce autobusové točny v Lískovci, na kterou zajíždí autobus MHD zhruba dvacetkrát za den, již byla nutná, a to nejen kvůli nevyhovujícím technickým parametrům, ale také z důvodu zastaralého vybavení a jejího celkového řešení. Točna je v blízkosti velmi navštěvované lokality místních lesů a vodního pramene v Hájku, ke kterému vede bezbariérový přístup.

Pro „svatou" vodu, která je pod stálou kontrolou hygieniků a která splňuje požadavky pro pitnou vodu, si tak může dojet opravdu každý. „Celkový dojem z návštěvy tohoto místa tak v budoucnu umocní i upravená autobusová točna s osmi parkovacími místy pro návštěvníky," poznamenala Jana Matějíková. Práce na úpravě točny jsou v plném proudu, ukončeny by měly být nejpozději koncem března. Náklady jsou vyčísleny na necelý jeden milion korun.