Starostka Věra Palkovská informovala o průběhu mimořádné valné hromady firmy Nehlsen Třinec, která se konala kvůli plánované třídírně odpadů. Společnost, ve které má město, poloviční podíl, ji chtělo stavět v Konské, to však radní a zastupitelé počátkem roku odmítli.

Na valné hromadě se hlasovalo o návrhu na pozastavení projektu. „Město Třinec hlasovalo pro, německý společník proti. Valná hromada návrh neschválila," shrnula Věra Palkovská. Dodala, že po výsledku 50:50 bylo rozhodnuto, že se prověří, zda mimo Třinec existují náhradní plochy, na kterých se dá třídírna postavit. Radnice míní, že dotříďovací linku je zapotřebí vybudovat. „Ale nikde není dáno, že musí stát v lokalitě Konská," konstatovala starostka s tím, že další valná hromada Nehlsenu se koná v červnu.

V centru Třince se nyní opravují klíčové komunikace v ulicích Jablunkovská a 1. máje. Největší potíže mohou motoristé očekávat od 5. do 13. května, kdy se v úseku chystá úplná uzavírka. Podle starostky se nyní podařilo dohodnout, že přes nadjezd do Třineckých železáren budou jezdit alespoň autobusy. „Je to proto, aby nebyla ochromena MHD," prohlásila. A řidičům, kteří se do Třince v uvedeném týdnu chystají, doporučila, aby se centru raději vyhnuli. V létě se bude opravovat i frekventovaná Frýdecká ulice – dobrou zprávou je, že křižovatka u Teska zůstane průjezdná.

Na jednání zastupitelů selhala technika, a tak se část zasedání hlasovalo ručně. Schváleny byly například dotace na projekty v sociální oblasti. Letos jde o 3,3 milionu korun, přičemž původně se počítalo s částkou 3,8 milionu. „Pět set tisíc korun je úspora, která bude převedena do rezervy na financování služeb sociální prevence v letech 2015 a 2016," vysvětlila místostarostka Milada Hejmejová s tím, že takto financován bude například klub Bunkr.