Dosud nevyužitý prostor se změnil v zelené prostranství s travnatými plochami a posezením, které má co nabídnout malým i velkým sportovcům, divákům, ale i náhodným kolemjdoucím.

„Volnou plochu jsme chtěli původně využít k vytvoření workoutového hřiště, které ale nakonec našlo své místo vedle sportovní haly. Přemýšleli jsme, jak tento prostor smysluplně využít, a nakonec jsme se nechali inspirovat podněty ze strany veřejnosti a vyšli jsme vstříc všem, kteří sem chodí za sportem a kterým chybělo v areálu stadionu vhodné místo pro odpočinek," uvedl místostarosta Třince Ivo Kaleta.

Nově zřízený prostor doplňují netradiční umělecké prvky v podobě siluet atletů vyřezaných do ocelových tabulí. „Věříme, že po spojení funkcí výsadeb a drobných architektonických prvků návštěvník zjistí, že mu je nabídnuta možnost setrvat v čistém, přehledném, esteticky zvědavém, avšak nikoliv křiklavém prostoru," dodal za autory projektu Adam Šimonovič. Brzy se nový prostor dočká i výsadby okrasných travin. Realizace odpočinkové zóny je začátkem v plánované celkové proměně prostoru.