K těm nejatraktivnějším pro širokou veřejnost bude patřit tradiční Hutnický den. Letos přivítá legendární švédskou kapelu Europe, která v Česku vystoupí pouze v Třinci. Slavnostní bude i tradiční nápoj hutníků pivovar Radegast uvaří pro Hutnický den speciální ležák. Akce se koná v sobotu 3. května.

První sportovní akcí v nové Werk Areně bude mezinárodní hokejový turnaj, plánovaný na srpen. Na začátku září pak otevře novou Werk Arenu výroční oceňování zaměstnanců na galavečeru Královna Ocel. Den na to bude mít veřejnost možnost přivítat v nablýskaných prostorách nové haly finskou zpěvačku Tarju Turunen, nazývanou pro svůj projev, při němž naskakuje husí kůže, Ledová královna severu. Chystají se už i další akce. Například megakoncert Ahoj Třinec, kde vystoupí takové hvězdy jako třeba Jaromír Nohavica a umělci spojení s Třincem.

Novou halu sice v Třinci otevřou letos, ale stavět se bude i příští rok. „K nové Werk Areně se přistaví další ledová plocha, kterou budou využívat i mládežnické celky. Ty ještě příští sezonu odehrají ve stávající hale, ale pak se všichni přestěhují do nové Werk Areny," řekl generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Jaký bude osud současné Werk Areny? To záleží na vlastníkovi, protože železárnám nepatří.

Avšak v železárnách mají i další plány. Na konci května bude slavnostně zakončen projekt Můj werk, jehož cílem je popularizace hutnictví. Jde o vědomostní a výtvarné klání sedmých tříd škol z Vendryně, Bystřice a Třince. Vítězná třída získá jako hlavní cenu třídenní výlet do Tater. „V letošním roce chceme opět vydat zaměstnanecký kalendář na téma putování Těšínským Slezskem. Vytvoříme jej z fotografií našich zaměstnanců. Jak jsme se loni přesvědčili u nástěnného kalendáře, máme mezi našimi pracovníky velmi nadané fotografy," pochvaloval si generální ředitel Jan Czudek.

Počátkem dubna bude pro veřejnost otevřena výstava mapující historii Třineckých železáren, doplní ji výstava o patronovi hutníků Svatý Florian a jeho tradice na Těšínském Slezsku v Muzeu Třineckých železáren a města Třince. Železárny také vydají a pokřtí novou publikaci, autorsky se na ní podílí industriální fotograf Pavel Zubek.